СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ВО ВОЗЕЊЕТО

СУПЕРИОРНО ЗАДОВОЛСТВО ВО ВОЗЕЊЕТО


Паметен ретровизор
Нема повеќе проблеми со патникот или товарот што ви го блокира погледот. Ретровизорот ја прима сликата директно од камерата сместена во задниот прозорец.
Активна помош при возење
Приспособете го начинот на кој Megane E-Tech 100% електричен реагира на различни сообраќајни услови. Со брзина од 0 до 170 km/h, системот ја регулира брзината и одржува безбедно растојание од возилото пред вас и го задржува вашето возило на средината на сообраќајната лента. Во сообраќаен метеж, возилото автоматски застанува и стартува, а со тоа ви обезбедува поголема удобност и душевен мир.

И ПОВЕЌЕ...

Megane E-Tech 100% електрични – адаптивни светла LED визија
Адаптивни визија LED светла (вклучувајќи режим на магла)
Системот автоматски го прилагодува обликот на светлосниот зрак на сообраќајот и временските услови за да ја подобри вашата удобност и безбедност.
Megane E-Tech 100% електричен – автоматско вклучување на фаровите
Автоматско префрлување од високи на ниски фарови и обратно
Се активира со камера на горниот дел од шофершајбната. Камерата ги анализира светлата во зависност од осветлувањето и сообраќајните услови.
100% електричен Renault Megane E-Tech – помош при движење по нагорнина
Помош при движење на нагорнина
Автоматски ја задржува сопирачката 2 секунди, давајќи ви време да ја тргнете ногата од педалата на сопирачката и да се поставите на педалата за гас. Системот се активира кога наклонот е поголем од 3%.
Megane E-Tech 100% електричен – приспособлив темпомат
Адаптивна контрола на патувањето
Тоа ви помага да одржувате безбедно растојание од возилото пред вас додека возите. Системот сопира кога јазот е премал или забрзува кога патот е празен.
Megane E-Tech 100% електричен – темпомат и ограничувач на брзината
Контрола на крстарење и ограничувач на брзината
Контролирајте ја брзината користејќи ги копчињата на управувачот додека возите. Поставете ја максималната брзина за усогласување.

СИТЕ ДЕТАЛИ ЗА ВОЗИЛОТО MEGANE E-TECH 100% ЕЛЕКТРИЧЕН

Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации наведени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото за настанатите грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Ова вклучува, меѓу другото, информативен дисплеј од 10 инчи со инструменти и дисплеј за навигација, безжично полнење на паметни телефони, итен повик и поврзана навигација. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.