ХИБРИДНИ МОТОРИ


ПОГОН E-TECH FULL HYBRID 145 КС
До 80%* од градското возење на електричен погон. Уживајте во ефикасно возење со заштеда на потрошувачката на гориво до 40% и намалување на емисиите на CO₂ **.
БЕНЗИНСКИ МОТОРИ
Renault Clio е достапен во различни варијанти на бензински мотори: прифатлива SCe65 и балансирана TCe 90.
ДИЗЕЛ МОТОР
Renault Clio е достапен и со дизел моторот Blue dCi 100 за уште поголема ефикасност на горивото. Изведба или разновидност, изборот е ваш.
LPG ENGINE
Комбинацијата на бензински и LPG мотори ви ги дава опциите за моќен мотор со помали емисии на CO₂.
the best of hybrids - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Хибридот како подобра одлука
До 80% електрично возење во град и до 40% помала потрошувачка. Батеријата се полни додека забавувате и сопирате.
145 КС
/105 kW E-Tech целосен хибрид
80 %
електрично градско возење*
40 %
економичност на гориво**
900 km
опсег на возење***
НАПОМЕНИ

*во зависност од полнењето на батеријата и стилот на возење/внатрешен извор на Renault/2022 година.

**во зависност од нивото на полнење на батеријата и стилот на возење (Извор: WLTP, март 2023 година)

***досег до 900 km (со полн резервоар според WLTP.)МОТОРИ И ПОГОНИ

ТЕХНОЛОГИЈА
technology - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Целосниот хибрид Clio E-Tech вклучува два вградени електрични мотори, така што моторот со внатрешно согорување се користи поретко.

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
main functions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Целосниот хибрид E-Tech со 145 КС (105 kW) обезбедува динамичен старт во електричен режим и нагло забрзување. Батеријата се полни додека забавувате и сопирате. Поврзувањето преку штекер не е потребно.

ПОМАЛА ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
reduced fuel consumption - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
До 40% заштеда на гориво* при градско возење во споредба со возило со мотор со внатрешно согорување. 

* според протоколот WLTC City (Извор: UTAC и IDIADA, септември 2022 година)
ЕМИСИИ НА CO₂
CO₂ emissions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Уште поефикасна и еколошка технологија. Целосниот хибрид Clio E-Tech ги намалува емисиите на CO₂ на 93 g/km (според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опциитe)

БЕНЗИНСКИ МОТОРИ

essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
SCE 65 и TCE 90
Renault Clio има широк спектар на бензински мотори кои можете да ги изберете врз основа на вашите приоритети: економичност, возбудливо искуство во возењето или нешто помеѓу.
ТЕХНОЛОГИЈА
Renault Clio е достапен во различни опции: бензински мотор (достапен и балансиран TCe 90) и дизел мотор Blue dCi 100 за уште поголема ефикасност на горивото. Изведба или разновидност, изборот е ваш.
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Овој трицилиндричен турбо бензински мотор со максимална моќност од 67 kW (90 КС) и 160 Nm вртежен момент со шестстепен мануелен менувач обезбедува непречено возење, а неговата потрошувачка е меѓу најдобрите во својата класа.

ДИЗЕЛ МОТОР

МОТОРИ -Renault Clio E-Tech full hybrid
BLUE DCI 100
Како алтернатива на бензинскиот мотор, достапен е најновиот Blue dCi 100 мотор, како комбинација на економично користење гориво и уживање при возење.
ТЕХНОЛОГИЈА
Renault Clio е достапен со Blue dCi 100 дизел мотор за уште поголема ефикасност на горивото. Изведба или разновидност, изборот е ваш.
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Дизел моторот со максимална моќност од 75 kW (100 КС) и 260 Nm вртежен момент е идеален за интензивна употреба и големи флоти бидејќи нуди економично и ефикасно возење. Тој е надополнет со шестстепен мануелен менувач, кој ја намалува брзината на моторот при брзини над 110 километри на час. Новиот Clio Blue dCi е особено ефикасен на автопатишта и експресни патишта.

lpg

БЕСКОМПРОМИСНА СЕСТРАНОСТ
  • пониски емисии на CO2, 
  • гориво достапно низ цела Европа 
  • помала потрошувачка.

Сè за вашето уживање во возењето без никакви компромиси. Зголемете го опсегот на возење за над 1000 km користејќи ги двата резервоари*.

*(во зависност од стилот на возење - извор: WLTP комбинирано, март 2023 година).
ТЕХНОЛОГИЈА
TCe 100 LPG е трицилиндричен турбо мотор кој е достапен и во новиот Renault Clio. Овој мотор работи на две горива - бензин и природен гас - нудејќи подобри перформанси додека ја намалува потрошувачката на гориво и емисиите на CO2 (8% помалку CO₂ од споредливиот конвенционален бензински мотор). Максималниот вртежен момент од 170 Nm достигнува веќе на 2.000 вртежи во минута, што овозможува различни употреби а во исто време е оптимален во однос на употребата на гас или бензин.
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
Новото Clio може да помине преку 1.000 километри со полн резервоар гориво. Ова решение е докажано, лесно за користење, достапно и економично.

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

.

Фотографиите на веб-страницата  www.renault.mk  се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.


Откријте ги другите модели на RENAULT

Austral E-Tech full hybrid
Austral E-Tech Full Hybrid