НОВОТО CLIO

All-New Renault Clio E-Tech full hybrid
Иста љубов, нова енергија
Омилениот Clio бележи успех веќе 30 години, а сега се враќа во својата најавтентична верзија, подготвен да ве исполни со нова енергија.
145 КС / 105 KW
Целосна хибридна погонска група E-Tech
20
напредни системи за помош при возење
25 cm (10")
приспособлив дигитален брзинометар²
900 км
опсег на возење³
ЗАБЕЛЕШКИ
1 во зависност од полнењето на батеријата и стилот на возење/внатрешниот извор на Renault/2022 година.
во зависност од верзијата.

со полн резервоар за гориво според WLTP

E-TECH FULL HYBRID

Ново искуство во возењето и нова моќност - возбудливо, економично и тивко. Брз и ефикасен хибриден погон кој се полни додека возите.
Погонска единица E-Tech Full Hybrid од 145 КС
До 80% од градското возење на електричен погон и уживајте во опсег до 900 km*. Без потреба од приклучување, батеријата се полни за време на забрзувањето и сопирањето, што се истакнува со ниските емисии на CO₂ и потрошувачката на гориво намалена на 4,1 литри/100 км.

најголема сила
105 kW (145 КС)


менувач
автоматско интелигентно мултимедијално


WLTP емисии на CO₂
од 96 g/km
според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опциите


потрошувачката на гориво
од 4,2 литри/100 км
според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опциите

енергија од батеријата
230 V+ 1,2 kWh

* Во зависност од полнењето на батеријата и стилот на возење - извор: WLTP комбинирано, март 2023 година

Бензински мотори
Renault Clio е достапен во различни варијанти: бензински мотор (достапен и балансиран TCe 90) и дизел мотор Blue dCi 100, за уште помала потрошувачка на гориво. Во зависност од вашите потреби, вие избирате помеѓу ефикасност или разновидност.

најголема сила
90 КС (160 Nm) 
во зависност од верзијата

WLTP емисии на CO₂
од 116 g/km

според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опциите

потрошувачката на гориво
од 5,2 литри/100 км

според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опции

Дизел мотори
Renault Clio е достапен во варијантата Blue dCi 100 дизел мотор, кој нуди уште помала потрошувачка на гориво. Во зависност од вашите потреби, вие избирате помеѓу ефикасност или разновидност.

најголема сила 
90 КС (160 Nm) 
во зависност од верзијата 

WLTP емисии на CO₂ 
од 108 g/km според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опциите 

потрошувачката на гориво 
од 4,1 литри/100 км 
според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опции
LPG
Комбинацијата на бензински и LPG мотор ви ги дава опциите за моќен мотор со помали емисии на CO2. Неговата разновидност обезбедува опсег на возење до 1000 km*.

најголема сила 
100 КС (170 Nm)  

менувач 
рачно со 6 брзини 
во зависност од верзијата  

WLTP емисии на CO₂ 
од 107 g/km (lpg) 
или 121 g/km (бензин), според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опциите  

потрошувачката на гориво 
од 7 L/100 km (lpg) 
или 5,4L/100km (бензин), според протоколот WLTP, март 2023 година, во зависност од верзиите и опциите  

* Во зависност од стилот на возење - извор: WLTP комбинирано, март 2023 година


УДОБНОСТ ВО ВОЗЕЊЕТО

Renault Clio E-Tech full hybrid - удобност
НОВ ВЕТЕР ВО ГРБ
Новиот Renault Clio E-Tech full hybrid е прецизно дизајниран и проектиран да ги разбуди сите сетила: поголема предна маска со хромирани влошки, нови предни и задни целосно LED светла и извајани страни.
СПОРТСКИ ДУХ
Откријте ја esprit Alpine верзијата

Патничкиот простор е проникнат со спортски дух, каде што се издвојуваат тапацирот со сини шевови, извезениот мотив на горниот дел од потпирачот за грб, алуминиумските педали и праговите на вратите со потписот на брендот Alpine.

ТЕХНОЛОГИЈА И ПОВРЗУВАЊЕ

ДИГИТАЛЕН БРЗИНОМЕТАР

Прилагодливиот (24 cm) 10" дигитален брзинометар* ви овозможува да ги изберете информациите на кои сакате да внимавате за оптимална удобност при возењето.


*зависи од верзијата.

human first

НАПРЕДНИ СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ ВО ВОЗЕЊЕТО

Renault Clio E-Tech full hybrid - 3D камера
360° камера
Четири камери обезбедуваат приказ од 360° на околината околу вашиот целосен хибрид Clio E-Tech и го прикажуваат на централниот екран. Паркирајте внимателно.
Renault Clio E-Tech full hybrid - Адаптивна контрола на патувањето
Адаптивен темпомат
Системот анализира и автоматски се прилагодува на сообраќајните услови. Го препознава возилото напред и одржува соодветно, безбедно растојание. Ако се приближите премногу, тој повторно сопира и забрзува во зависност од условите и можностите на патот.
Renault Clio E-Tech full hybrid - Систем за итно сопирање
Систем за итно сопирање
Системот за итно сопирање ве предупредува за потенцијална опасност од судир со возило, велосипедист или пешак. За да избегне судир, системот активира итно сопирање ако возачот се двоуми или не реагира доволно брзо.

НОВИОТ CLIO ВО 3D ПОГЛЕД

Прилагодете го новиот Clio по ваш вкус.
НОВОТО CLIO

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

.

Фотографиите на веб-страницата  www.renault.mk  се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.


Откријте ги другите модели на RENAULT

Austral E-Tech full hybrid
Austral E-Tech Full Hybrid