POWERTRAIN E-TECH FULL HYBRID

ХИБРИД ВО СВОЕТО НАЈДОБРО ИЗДАНИЕ
 Целосниот хибриден погон E-Tech со 200 КС е еден од најефикасните во својата категорија. Досег на возење до 1.100 km(1), до 80% од градското возење со електричен погон(2), до 40% заштеда на гориво(3) и нема потреба од полнење бидејќи батеријата се полни сама додека успорувате и сопирате.
200 КС
1100 КМ
опсег на возење
4.6 Л/100 КМ
потрошувачка (4)
80%
градско возење на електричен погон
ЗАБЕЛЕШКИ

(1) опсег на возење до 1.100 km со полн резервоар за гориво според стандардот WLTP.

(2) во зависност од полнењето на батеријата и стилот на возење/внатрешен извор на Renault /2022 година.

(3) за целосниот хибриден погон E-Tech во споредба со благиот хибриден погон, според градскиот протокол/извор WLTP: UTAC и IDIADA/септември 2022 година.

(4) потрошувачката во комбинираниот циклус на WLTP кај esprit Alpine и iconic верзии.

ТЕХНОЛОГИЈА
погон - технологија - Renault Espace E-Tech full hybrid
E-Tech целосна хибридна технологија
Комбинирајќи го електромоторот од најновата генерација со ефикасен мотор со внатрешно согорување, Renault Espace E-Tech целосниот хибрид нуди до 80% од градското возење на електрична енергија*, без потреба од полнење, единствената таква технологија на пазарот, дизајнирана и развиен од инженерските тимови на Renault и тимот на BWT Alpine F&.

*во зависност од полнењето на батеријата и стилот на возење/внатрешен извор: Renault/2022.

ПОТРОШУВАЧКА
погон - powertrain - Renault Espace E-Tech full hybrid
заштеда на гориво
Целосната хибридна технологија E-Tech вклучува два вградени електрични мотори, така што моторот со внатрешно согорување се користи поретко. Резултатот е до 40% заштеда на гориво* во споредба со 100% возило со внатрешно согорување.
 

*за целосниот хибриден погонски систем E-Tech во споредба со благиот хибриден погон, според градскиот протокол/извор WLTP: UTAC и IDIADA/септември 2022.   
ЕМИСИИ
заштеда на енергија - Renault Espace E-Tech full hybrid
намалени штетни емисии
Целосниот хибрид Renault Espace E-Tech значително ги намалува емисиите на CO2 и потрошувачката на гориво со автоматско префрлување на возилото на електрична енергија секогаш кога е можно.

ОТКРИЈ ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

.

Фотографиите на веб-страницата  www.renault.mk  се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.


Откријте ги другите модели на RENAULT

Austral E-Tech full hybrid
Austral E-Tech Full Hybrid
Captur E-Tech full hybrid
Captur E-Tech full hybrid